Vakantiehuis Pissouri

Europa / Cyprus / Pissouri

Pissouri ligt tussen Limassol en Paphos en maakt deel uit van Limassol District. Het is een kleine plaats met ongeveer 1100 inwoners. De oorspronkelijke Pissouri ligt op een hoge klif en heeft nog steeds een zeer originele karakter met zijn smalle straatjes en tavernes. Buiten het dorp een paar woonwijken zijn ontstaan ​​die een prachtig uitzicht over de vallei en de zee.
Het toeristische gebied is gelegen aan de onderkant van Pissouri Bay. Een mooie, natuurlijke zand-kiezelstrand met prachtige azuurblauwe wateren. Een paar cafés en winkels zijn gevestigd en er is slechts één hotel, een paar appartement hotels en woonwijken, sommige zijn gelegen in de heuvels en genieten van een prachtig uitzicht. Pissouri is een plek om te vertoeven en te ontspannen. Het dorp ligt in de buurt van twee golfbanen en dus ook heel populair bij golfers.

Er zijn een paar punten van belang:

Kourion - tussen Pissouri en Limassol. Een prachtige, goed bewaard gebleven theater ligt op een heuvel met een fantastisch uitzicht. Het theater wordt nog steeds gebruikt in de zomer voor theater en andere optredens, en heeft een uitstekende akoestiek. Rechts naast de deur is er een archeologische site met goed bewaarde mozaïeken en oude huis stichtingen.

Petra tou Romiou - tussen Pissouri en Paphos. Een populair standpunt en foto's te maken. "Rock Aphrodite's" is, volgens de legende, de plaats waar de godin Aphrodite is opgestaan ​​uit de zee schuim.

Apollo heiligdom - tussen Pissouri en Limassol. Hier kunt u verkennen op de overblijfselen van het heiligdom van Apollo Hylates.

Paphos en Limassol zijn elk ongeveer 25 minuten rijden afstand en zeker af en toe een bezoek waard.