Vakantiehuis Polis

Europa / Cyprus / Polis Regio

Polis is een klein dorpje in het noordwesten van het eiland Cyprus, op ongeveer 45 km van Paphos. Het dorp is nog steeds erg traditioneel en heeft een charmant dorpsplein met aangrenzende cafés, tavernes en kleine winkels. Polis heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat 3000 jaar. Er is een archeologisch museum met vondsten uit de historische Marion. Daarnaast is er een kleine kerk, Agios Andronikos, vlak bij het dorpsplein, met muurschilderingen uit de 16e eeuw en een andere interessante kerk van Agia Kyriaki, uit de 18e eeuw.

Polis wordt omgeven door citrusbomen, het gebied is een flat met de bergen op de achtergrond. Het zand op kiezelstranden zijn lang en ondiep en de meeste tijd van het jaar de zee is kalm. De stad zelf is niet veel in de afgelopen jaren gegroeid en in geslaagd om zijn traditionele charme behouden. Toch vindt u een groot aantal cafés, supermarkten en bakkerijen.

Latchi is het toeristische gebied in het westen van Polis, met kleine hotels, appartementen en villa's en een mooie haven. Argaka, Agia Marina, Nea Dimmata en Pomos zijn in het oosten, de kleine steden die geleidelijk samen te groeien, worden steeds meer en meer aantrekkelijk voor toeristen. De directe kustgebied is overwegend vlak met lange stranden en hoe verder je naar het oosten wordt het meer rotsachtig met kleine baaien om te zwemmen en in Pomos één tegenkomt indrukwekkende kliffen op zijn beurt met kleine stukken strand. Het gebied is geliefd bij natuurliefhebbers, wat doen excursies naar de bergen en wandeltochten.

De baden van Aphrodite in Akamas: Een leuke excursie en ideaal voor een mooie natuurwandeling. Als je een 4x4 Jeep, kunt u het schiereiland Akamas in te voeren. Aan de noordkust zijn er een aantal kleine baaien om te zwemmen en snorkelen en op het puntje van het schiereiland van het strand genaamd Fontana Amorosa. Alsmede van Latchi haven kan een boottocht langs de Akamas kust maken of huur een kleine boot en stoppen bij de kleine baaien om te snorkelen. Aan de zuidkust van het Akamas een bezoek aan de Avagas kloof wordt aanbevolen. Stevig schoeisel is aan te raden.

Wandelen: In het Akamas en van Neo Chorio zijn er een paar geplaatst paden, toeristische informatie biedt wandelkaarten gratis.