Vakantiehuis Larnaca

Europa / Cyprus / Larnaca

Larnaca is een havenstad in het zuidoosten van het eiland Cyprus en is de derde grootste stad van het eiland. Er zijn twee gebieden, het oude centrum en het oosten langs het strand met zijn hotels en restaurants, ook wel Phinikoudes. Larnaca is uitgegroeid tot een flinke stad met een mooie promenade en een prachtige oude stad gebied, met veel kleine winkels en kleine hotels.
Larnaca was ooit het Koninkrijk Kition, en één van de meest belangrijke oude stad-koninkrijken. Opgravingen deels afkomstig uit de 13e eeuw voor Christus.

Larnaca heeft tal van attracties om dergelijke te bieden als het Archeologisch Museum, de Armeense genocide monument, Pieriedes Museum, de Agios Lazaros Kerk uit de 9de eeuw, de overblijfselen van de Cyclopische muren en een complex van 5 tempels en bovendien de moskee van Hala Sultan Tekke.
Een populaire excursie is het zoutmeer in Larnaca, duizenden flamingo rusten hier op hun migratie in januari / februari. In juli / augustus, heeft het meer opgedroogd, waardoor een dikke zoutkorst.

Larnaca heeft vele mooie stranden. Grenzend aan de oude stad of de luchthaven, maar ook aan de andere kant, naar het oosten, vindt u een geschikte strand voor iedereen.