Vakantiehuis Limassol

Europa / Cyprus / Limassol

Limassol is een havenstad aan de zuidkust van Cyprus. Met ongeveer 235.000 inwoners, is het de tweede grootste stad van het eiland. De stad heeft zich snel ontwikkeld na 1975 en is uitgegroeid tot een financieel stad met veel offshore bedrijven. Limassol is gelegen tussen de oude steden van Amathous en Kourion, en is bewoond sinds de steentijd. Er zijn graven terug naar het jaar 2000 voor Christus gedateerd .. Limassol heeft een belangrijke handelshaven en is uitgegroeid tot het belangrijkste handelscentrum van Cyprus. In Limassol vindt u een archeologisch museum en het etnologisch museum toont Cypriotische vakmanschap, kostuums en huishoudelijke artikelen te vinden. De Limassol Castle herbergt de middeleeuwse Museum.

In de bergen rond Limassol veel wijn wordt geproduceerd en de stad gastheer van de belangrijkste en meest wijnhuizen. Daarnaast heeft elk jaar een bekende wijnfestival plaatsvindt en de meest bekende wijnmakers aanwezig tijdens de 10 dagen hun beste wijnen.

Naast de opgravingen Amathous het theater van Kourion moet worden bezocht. Het ligt op de top van een berg met een prachtig uitzicht op de zee. Het wordt nog steeds gebruikt voor optredens. Naast de deur zijn er oude huis met mozaïeken te bewonderen.

Limassol heeft een groot toeristisch centrum met gasten, voornamelijk uit Engeland en Rusland. Het is zeer stedelijke met een groot aantal restaurants, cafés, bars, cafés en winkels. Het nachtleven is gevarieerd en bars bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking. Een smalle strand strekt zich uit langs het centrum van de stad en wordt steeds iets breder, verder naar het oosten in het toeristische gebied. Een bezoek waard is de Ladys Mile Beach in het zuiden van de stad, op Aktrotiri, en ook van Governors Beach, ongeveer 10 minuten buiten Limassol.

Verder landinwaarts zijn er veel kleine, traditionele dorpen die veel zijn in de agro-toerisme.